Virtaa! -runofestivaali

Virtaa! -runofestivaali
28.9.2019 15:00 – 22:30 Musiikki, Sanataide ja kirjallisuus

Ensimmäistä kertaa järjestettävä runofestivaali tarjoaa runsaan kattauksen runoja ja proosaa aina runokaraokesta runokilpailuun ja virsirunouteen.

Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa vietetään 28. syyskuuta 2019 runon juhlaa.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Virtaa! -runofestivaali on Lapuan kaupunginkirjaston, kansalaisopiston, musiikkiopiston ja kulttuuritoimen organisoima kulttuuritapahtuma, joka valtaa koko Vanhan Paukun alueen. Samaan aikaan Vanhassa Paukussa vietetään myös Kekrimarkkinoita, joka kokoaa yhteen paikallisia ruoantuottajia, käsityöläisiä ja taiteilijoita.
(https://www.epkalenteri.fi/wp/event/lapuan-kekrimarkkinat/)

Myös Virtaa! -runofestivaalin teemana on paikallisuus, ja esiintymään pääsevät niin ammatti- kuin harrastajakirjoittajatkin. Festivaaleilla ei silti tarvitse itse nousta lavalle, vaan ohjelman sisältöön voi osallistua esimerkiksi lähettämällä runotoiveita ”Tämän runon haluaisin kuulla” osuuteen. Runofestareilla kuullaan myös virsirunoutta sekä päästetään paikallinen räppäri valloilleen. Päivän päätteeksi jokainen halukas pääsee kokeilemaan omia lausuntataitojaan Mallaskuun panimoravintolassa järjestettävässä runokaraoksessa.

Tärkeä osa tapahtumaa on Kyösti Wilkuna -seuran kanssa yhteistyössä järjesttävä Virtaa -runokilpailu, johon kuka tahansa voi osallistua. Runokilpailussa on kaksi sarjaa, ja voittajat julkistetaan ja palkitaan runofestivaaleilla.

Ensimmäistä kertaa järjestettävälle runofestivaali on tilausta Etelä-Pohjanmaalla, sillä vastaavia tapahtumia ei juuri löydy läheltä. Tapahtuma on tarkoitus järjestää vuorovuosina Lapuan Urkufestivaalin kanssa.

 

Kutsu runoilijoille
VIRTAA -RUNOKILPAILUUN 2019

Kilpailu on osa ensimmäistä kertaa järjestettävää Virtaa! -runofestivaalia, joka järjestetään syksyllä Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa.

Kilpailun sarjat:

– Yli 16-vuotiaat nuoret ja aikuiset
– Alle 16-vuotiaat ja lapset

Runojen teema on vapaa. Esiraati valitsee 10–15 runoa finaaliin, josta vieraileva tuomari valitsee voittajat ja sijoittuneet.

Runokilpailun järjestävät yhdessä Virtaa! -runofestivaalin työryhmä ja Kyösti Wilkuna -seura. 

Virtaa! -runokilpailun kilpailuaika on 24.6.­–25.8.2019. Voittajat julkistetaan runofestivaalilla la 28.9.2019.

Kilpailun osallistumisohjeet ja säännöt täältä https://www.virtaafestivaali.fi/runokilpailu?fbclid=IwAR1pbFebJOwcrcmdKFEDQWX0HiWTQbu5jboau2hhkcCxey-8w8-CCIKTYzY

 

 

 

 

Hinta

Ilmainen sisäänpääsy

Käytä Google-kääntäjää

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa