Minna Tuohisto-Kokko - Pala elämää

Minna Tuohisto-Kokko - Pala elämää
29.6.2019 11:00 – 29.9.2019 17:00 Kuvataide ja näyttelyt, Museot

29.6 - 29.9.2019 Nelimarkka-museo Lasitaiteilija Minna Tuohisto-Kokon 30-vuotisjuhlanäyttely tuo esille modernia lasimosaiikkia.

Teoksissaan Tuohisto-Kokko on jo vuosia pohtinut elämää ja luopumisen teemaa. Juhlanäyttelyn teokset pohjautuvat elämän ihmettelyyn ja tuntemuksiin. Tuohisto-Kokkoa kiehtoo ihmisen mieli iloineen ja suruineen. Kuinka ihmisen persoonallisuus syntyy, kuinka meistä tulee me? Kuinka paljon meihin ja meidän käyttäytymiseemme vaikuttaa lopulta perimä ja ympäristö? Pienistä paloista ja hetkistä koostuu koko elämä.

Elämän pohdinnan lisäksi luonto on ollut taiteilijalle yksi tärkeä innoittaja. Aalto-sarjan (2018) myötä Tuohisto-Kokko on miettinyt luonnon eheyttävää voimaa surun, luopumisen ja ristiriitojen keskellä. Luonto voimaannuttaa ja puhdistaa mieltä, kuten teoksessa Maininki, suru hiljakseen huuhtoutuu mereen aaltojen myötä. Näyttelyn teosten mielenmaisemaa siivittävät esikoisrunoilija Henry Flinkmanin runot.

Lasin leikkaaminen ja erilaiset lasitekniikat ovat antaneet Tuohisto-Kokolle mahdollisuuksia taiteen tekemiseen lasimaalauksista lasivateihin. Viime aikoina lasimosaiikkitekniikka on noussut hänen työskentelyssään suurempaan rooliin. Työskentelyprosessi on hyvin hidas. Satojen ja taas satojen lasinpalojen käsittelyn taiteilija kokee hyvin meditatiiviseksi.

Lasitaiteilija Minna Tuohisto-Kokko (s.1967 Kannus) asuu ja työskentelee Ilmajoen Koskenkorvalla. Taiteellisen uransa ohella hän on toiminut aktiivisesti taiteen ja muotoilun etujärjestöissä luottamustehtävissä. Hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa museoissa ja gallerioissa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Ilmajoen kunta myönsi Pro Ilmajoki -mitalin 2018 Tuohisto-Kokolle laaja-alaisesta työstään lasitaiteilijana.

Kuva Minna Tuohisto-Kokko: Maininki (2018)

www.minnatuohisto-kokko.fi

Hinta

6 / 4 € / museokortti

Käytä Google-kääntäjää

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa