Maarit Halo / Caravan

Maarit Halo / Caravan
4.3.2020 – 28.3.2020 Kuvataide ja näyttelyt

Maarit Halo / Caravan -näyttely.

Pohjanmaan valokuvakeskuksen galleriassa Lapualla on maaliskuun ajan esillä Maarit Halon Caravan. Se on sarja kuvia, jotka pohtivat kasvua, muistoja ja muutosta. Nimenä Caravan viittaa asioiden väliaikaisuuteen ja muuttumiseen. Sarjan alkuinspiraationa on toiminut Sofia Coppolan Lost in Translation -elokuva.
 
Kuvillaan Halo on halunnut luoda omanlaista, jollakin tapaa ajassa kelluvaa, todellisuudesta riippumatonta maailmaa, johon samastua. Sarjaa työstäessään Halo on yhä enemmän pohtinut kasvatuksen ja vuorovaikutuksen tärkeyttä lapsen muistojen rakentamisessa. Me määritämme ympäristönä ja aikuisina, millaisen lapsuuden me lapsillemme osaltamme luomme. Sillä, miten läsnä ja millä tavalla heille olemme, on suuri merkitys.
 
Halo suoritti valokuvauksen opinnot Kymenlaakson Opistolla syksyllä 2008. Seuraavana syksynä aloitti valokuvausopinnot Yrkeshögskolan Noviassa, josta valmistui medianomiksi keväällä 2013. Vuoden 2012 vietti Lissabonissa valokuvan ja liikkuvan kuvan parissa, mistä syyskuun oli taiteilijaresidenssissä Portalegressä. Vuosien 2014–15 aikana suoritti audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutuksella Kokkolassa syventääkseen osaamistaan liikkuvan kuvan kanssa. Vuodesta 2016 Halo on osallistunut aktiivisesti valokuvataiteen kehittämiseen Etelä-Pohjanmaalla.

Hinta

Ilmainen sisäänpääsy

Käytä Google-kääntäjää

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa