Jukka Tilus / From where the planes leave.

Jukka Tilus / From where the planes leave.
30.11.2019 11:00 – 4.1.2020 15:00 Kuvataide ja näyttelyt

Jukka Tiluksen FROM WHERE THE PLANES LEAVE -näyttely avautuu Povan galleriaan Kulttuurikeskus Vanhaan Paukkuun.

Jukka Tiluksen FROM WHERE THE PLANES LEAVE -näyttely avautuu Povan galleriaan Kulttuurikeskus Vanhaan Paukkuun. Itse taiteilijan voi myös tavata paikan päällä 30.11 klo. 12:00 – 14:00. Tervetuloa keskustelemaan hänen kanssaan.

Vantaan kaupunki uudellamaalla levittäytyy lähiöiksi Helsinki-Vantaan lentokentän molemmin
puolin. Vantaa on eräänlainen epäkaupunki, sillä ei ole varsinaista kantakaupunkia tai keskustaa, vaan joukko lähiöitä, jotka ovat omia pieniä taajamiaan kukin. Niiden välissä on peltoa, teitä, metsää, rakennustyömaita, ostoskeskuksia ja parkkipaikkoja. Välitilaa. Kun olen muuttanut Vantaalle, tuntuu pitkään, että en saa siitä mitään otetta. 

Tämän projektin lähtökohtana on ollut käsitellä paitsi Vantaata fyysisenä paikkana, myös lähiympäristöön tutustumisen kautta sitä ulkopuolisuuden ja vierauden kokemusta, joka kumpuaa muutosta paikkakunnalle, johon ei ole aiempia siteitä. 

Olen asunut Vantaalla vuodesta 2014 ja työskennellyt tämän projektin parissa kaiken muun ohessa kesästä 2017 lähtien. Valokuvaajana luotan erityisesti sattumaan ja improvisaatioon – tekemisen kautta syntyviin oivalluksiin. Välillä käveltyäni tarpeeksi pitkään, koen pääseväni siihen tilaan, jossa ympäristön ja yksityiskohtien havainnoimisen tieltä putoaa mielestä pois kaikki muu, ja kaiken arkisen ja tavanomaisen takaa tuntuu löytyvän jokin toinen taso. 

Jukka Tilus (s. 1980) on syntynyt ja kasvanut Himangalla Keski-pohjanmaalla. Ennen Vantaata hän on asunut myös Kuortaneella ja Lahdessa.

Hinta

Ilmainen sisäänpääsy

Käytä Google-kääntäjää

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa