tou 8 tou 30

Voimajuuri-näyttely Seinäjoen pääkirjastossa

Voimajuuri-näyttely Seinäjoen pääkirjastossa
8.5.2017 00:00 – 30.5.2017 19:00 Kuvataide ja näyttelyt

Voimajuuri-näyttely Seinäjoen pääkirjasto Apilassa

Voimajuuri-näyttely esittelee valokuvaustyöpajan antia

Seinäjoella järjestettiin huhtikuun aikana yhteisötaiteellinen valokuvaustyöpaja, jossa pohdittiin miten perhetausta ja sukuhistoria rakentavat identiteettiämme ja määrittävät olemistamme. Voimajuuri-näyttely esittelee toukokuun ajan yleisölle valokuvaustyöpajassa syntyneitä teoksia. Seinäjoen pääkirjasto Apilassa esillä olevat valokuvat ja installaatiot avaavat reittejä osallistujien prosesseihin, joissa syvennyttiin perhesuhteisiin, unohdettuihin esi-isiin ja itsestä kerrottuihin tarinoihin.

Monet teoksista muodostuivat tekijöilleen eräänlaisiksi voimajuuriksi – myönteistä itseymmärrystä lisääviksi kuviksi. Osallistujat kertoivat kokeneensa työpajatyöskentelyn muun muassa avaavana ja voimaannuttavana. Yhteisen projektin puitteissa oli helpompaa työstää omia ideoitaan ja tuleva näyttely kannusti saattamaan ajatukset myös valmiiksi teoksiksi.

Työskentely rakentui kahdesta yhdessä vietetystä työpajaviikonlopusta sekä itsenäisesti tehdyistä ennakko- ja välitehtävistä. Prosessin aikana osallistujille hahmottuivat henkilökohtaiset näkökulmat sekä visuaaliset ja tekniset keinot aiheen käsittelyyn. Esitystapojen osalta ryhmästä löytyy rohkeutta yhdistää perinteiseen valokuvaan muita luovia tekniikoita.

Työpajan ohjaajina toimivat valokuvaaja-kulttuurintutkijat Anna Gradistanac ja Nina Kokkinen ovat järjestäneet intuitiivisen ja terapeuttisen valokuvan menetelmiä hyödyntäviä yhteisötaiteellisia valokuvaustyöpajoja vuodesta 2011 alkaen. Seinäjoella järjestetty Juuret-työpaja kytkeytyy laajempaan Juuret-valokuvahankkeeseen, jonka puitteissa Gradistanac ja Kokkinen ovat käsitelleet samoja teemoja myös henkilökohtaisessa taiteellisessa työskentelyssään.

Kaikille aiheesta kiinnostuneille avoimen työpajan osallistujat tulivat Seinäjoelta ja lähialueilta. Näyttelyssä esittävät teoksiaan muiden muassa Kristiina Kanerva, Satu Kankaanpää, Jaana Kokkinen, Annukka Koivula ja Sirpa Tuuri. Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahasto on tukenut valokuvaustyöpajan ja näyttelyn järjestämistä.

Näyttelyn avajaiset järjestetään keskiviikkona 3.5.2017 klo 18-19 Seinäjoen  pääkirjasto Apilassa. Työryhmä on paikalla jo ennen avajaisten alkua klo 14 alkaen.

Avajaisten jälkeen näyttely on avoinna 4.5.-31.5.2017 Seinäjoen pääkirjasto Apilan yläkerran vitriineissä. Näyttelyyn voi tutustua kirjaston aukioloaikoina – itsepalveluajat mukaan lukien: ma 9-20, ti-pe 9-19, la ja su 9-15.

Lisätietoja hankkeesta:

Anna Gradistanac: anna.gradistanac@utu.fi, p. 040 721 8982
Nina Kokkinen: nina.kokkinen@utu.fi p.  040 532 1660
www.facebook.com/valokuvahankejuuret
www.facebook.com/events/1686037748087863

Hinta

Ilmainen sisäänpääsy
Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa