kes 29

Urkumatka maailman ympäri - Minna Raassina, urut

Urkumatka maailman ympäri - Minna Raassina, urut
29.6.2017 18:00 – 19:00 Musiikki

Vuoden kanttori 2016 Minna Raassina konsertoi Kauhajoen kirkossa: "Urkumatka maailman ympäri"

Vuoden kanttoriksi 2016 valittu Savonlinnan seurakunnan johtava kanttori Minna Raassina ei ole valinnut helpointa tietä valmistaa urkukonserttinsa ohjelmaa tulevana torstaina. Urkumatkallaan Raassina vie kuulijan muun muassa Syyriaan, Kiinaan ja Etelä-Afrikkaan. Osa sovituksista on tehty tätä konserttia varten.

Minna Raassina kyllästyi siihen voimattomuuteen ja ahdistukseen, mitä maailman hätä meille täällä Suomessa kotisohvalla istujille aiheuttaa.
– Jotain voi todellakin tehdä. Käymme konsertissa läpi maita, joissa reformatorinen kirkko on jollain tavalla vaikuttanut, myös kriisialueilla. Olen muun muassa sovittanut syyrialaisen, lauletun Isä meidän -rukouksen, josta siirrytään keskiaikaiseen Vihan päivä -virteen. Kuulemme myös ensimmäisen sävelletyn kiinalaisen virren sekä kroatialaista, galanttia urkumusiikkia, kertoo Raassina.

Konsertin käsiohjelmassa on listattu avustusjärjestöjä, joiden kautta apua voi maihin lähettää.

Raassina halusi tehdä reformaation merkkivuoden konsertistaan myös helposti lähestyttävän. Konsertissa kuullaan lisäksi esim. meksikolaista barokkimusiikkia sekä perinteinen brittiläinen loppusoitto.
– Urut ovat todellakin huiman monipuolinen soitin ja sillä voi soittaa miltei mitä tahansa. Ennemminkin rajoitteet ovat soittajassa kuin itse soittimessa, sanoo Raassina.

Minna Raassina, urut – Urkumatka maailman ympäri.

Kauhajoen kirkko, torstai 29.6. klo 18.

Konsertin järjestää Kauhajoen seurakunta. Konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelma 10 €.

Hinta

Ilmainen sisäänpääsy

Konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelma 10 €.

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa