Taidenäyttely Ikijuuret // Anna-Katri Hänninen

Taidenäyttely Ikijuuret // Anna-Katri Hänninen
6.10.2018 16:00 – 31.10.2018 16:00 Kuvataide ja näyttelyt

Taidenäyttely Kyrö Distilleryn galleriassa

Anna-Katri Hännisen taidenäyttely avautuu 6.10 Kyrö Distilleryn vierailukeskuksen galleriaan. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan upeisiin taideteoksiin tislaamolle!

Anna-Katri Hänninen on mikkeliläinen valokuvaaja ja toisen sukupolven taidegalleristi. Hän on erikoistunut persoonallisiin potretteihin ja työskentelee muusikoiden, taiteilijoiden ja kirjailijoiden kanssa. Viimeisimpiä Hännisen töitä ovat A.W. Yrjänän esikoisroomani Joonaanmäen valaat kirjan valokuvat, Metsien Kätkemän toisen tuotantokauden mainosvalokuvat, Ville Haapasalon Villen Keittiössä – Ruokaa Sambiasta Saamenmaahan kirjan kansi- ja annosvalokuvat sekä jazz virtuoosi Heikki Ruokankaan Mono and dialogues albumin valokuvat. 

Taiteellisessa työskentelyssä Hänninen kuvaa suomalaisten luontosuhdetta sekä kertoo fiktiivistä tarinaa metsien ja järvien kansasta. Ihminen on osa luontoa ja mytologisuus on vahvasti läsnä. ”Suomen luonto on minulle erityisen tärkeä ja pyhä asia. Luonnosta ihminen voi löytää yhteyden itseensä ja tähän maailmaan.” 

Näyttelyn kuvissa liikehditään kauniiden maisemien, karujen olosuhteiden ja tarinoiden välillä. ”Katsojaa on helppo shokerata kuva-aiheilla, mutta se, että saa katsojan pysähtymään ja ajattelemaan kuvan sanomaa on vaikeaa. Taide on mielestäni parhaimmillaan hetkeen pysähtymistä ja kuvallisen tarinan kertomista.” 

Vapaa sisäänpääsy.

Hinta

Ilmainen sisäänpääsy

Käytä Google-kääntäjää

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa