hel 20

Täällä Pohjantähden alla -näytelmä

Täällä Pohjantähden alla -näytelmä
20.2.2017 18:00 – 20.5.2017 18:00 Suomi 100, Teatteri

Seinäjoen kaupunginteatterin suurteos juhlistaa Suomi 100 -juhlavuotta

Kuinka Suomi syntyi, mikä hinta siitä maksettiin — ja kuka sen maksoi?

Kansalliskirjailija Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla on jylhä ja karun kaunis kuvaus pienen ihmisen kamppailusta kohtalonsa edessä.

Trilogian päätösosaan pohjaava, ohjaaja Juha Luukkosen dramatisoima suurteos kertoo vastaitsenäistyneen kansan historiaa sisällissodasta 1950-luvulle saakka.

Kansalaissodan jälkeenkin haavat ovat kaikkea muuta kuin ummessa. Voittajat eivät ole saaneet haluamaansa ja hävinneiden keskuudessa kasvaa katkeruus. Fasismi nostaa päätään. Toinen maailmansota häämöttää horisontissa ja samassa tuoksinassa kehittyy myös Lapuan liike.

Kaiken keskellä Akseli Koskela yrittää rakentaa elämäänsä uudelleen mutta joutuu väkisin tekemään tiliä menneisyyden kanssa. Edessä on vielä monta kohtalonhetkeä, kun maailmanhistorian vyöryt ulottuvat pienen hämäläiskylän ja koko Suomen ylle.

Näytelmä muistuttaa, että ellei ymmärrä historiaansa, joutuu elämään sen uudelleen.

Hinta

Liput 38€. Eläkeläinen 35€. Ryhmäliput. Lipunmyynti (06) 4162600 Avoinna ti-la 12 - 17 . Esityspäivinä palvelemme estyksen alkuun saakka.

Kenttälounas + teatterilippu

KenttälounasKotiväen lihakeitto, rehtiä leipää, voita, vettä ja kotikaljaa tarjolla aina ennen esitystä Seinäjoen teatteriravintolassa.
43 €

Voit ostaa Kenttälounas-paketin NetTicketistä ja lippumyymälästämme.

Ilmoittaudu

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa