Meidän tarinoitamme

Meidän tarinoitamme
10.11.2018 12:00 – 17.2.2019 16:00 Visual arts and exhibitions

Nuoria eteläpohjalaisia taiteilijoita

Meidän tarinoitamme –näyttely tuo yhteen yhdeksän Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija –kilpailun finaaliin yltänyttä taiteilijaa. Mikä yhdistää näitä taiteilijoita, mistä löytyy näyttelyn punainen lanka? Onko kilpailussa menestyminen tai linkittyminen Etelä-Pohjanmaalle kelpo lähtökohta näyttelylle?  

Näyttelyssä mukana olevat 9 taiteilijaa ovat Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija -kilpailun finalisteja vuosilta 2015-2017. Taiteilijat ovat Mari Hallapuro, Heikki Hautala, Hanne Kontiola, J-P Köykkä, Jaana Maijala, Jukka Nokua, Mervi Patala, Ville Vuorenmaa ja Katri Yli-Erkkilä. 

Näyttelyn taustalla olevat Seinäjoen taidehalli, Nelimarkka-museo Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo, Lapuan Taidemuseo ja Etelä-Pohjanmaan liitto, ovat myös Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija –kilpailun järjestäjät. Kilpailu järjestettiin kolme kertaa, jonka jälkeen suunnitellusti pidettiin taukoa ja mietittiin miten jatketaan. Onko kilpailulla tulevaisuus ja onko merkityksellistä nostaa esiin Etelä-Pohjanmaahan linkittyviä nuoria taiteilijoita? Vastaus on kyllä. Jatkosta tiedotetaan näyttelyn yhteydessMeidän tarinoitamme tuo yhteen yhdeksän Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija -kilpailun finaaliin vuosina 2015-2017 yltänyttä taiteilijaa. Esillä ovat Mari Hallapuro, Heikki Hautala, Hanne Kontiola, JP Köykkä, Jaana Maijala, Jukka Nokua, Mervi Patala, Katri Yli-Erkkilä ja Ville Vuorenmaa.

Taide voi kertoa tarinan tai olla kertomatta. Tarina ei kuitenkaan ole tämän näyttelyn teema, koska näyttelyllä ei ole teemaa. Taiteilijat ovat saaneet vapaasti päättää, mitä näyttelyyn tekevät, kunhan se on tätä näyttelyä varten tehty. Mikä yhdistää näitä taiteilijoita, mistä löytyy näyttelyn punainen lanka? Onko kilpailussa menestyminen tai linkittyminen Etelä-Pohjanmaalle kelpo lähtökohta näyttelylle. Siitä, mitä esillä nyt on, voidaan tarvittaessa solmia lankoja yhteen tai tulkita tarinoiksi, kuinka halutaan.

Näyttelyn taustalla ovat Seinäjoen taidehalli, Nelimarkka-museo Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo, Lapuan taidemuseo ja Etelä-Pohjanmaan liitto, jotka ovat myös kilpailua järjestävät tahot. Kilpailun jatkosta tiedotetaan näyttelyn yhteydessä.

 

 

Price

3/2 €, keskiviikkoisin vapaa pääsy

Use Google Translate

Share event on social media