Jazzoikoon! Hepa Halme, Pekko Käppi ja Faarao Pirttikangas picnic-konsertissa

Jazzoikoon! Hepa Halme, Pekko Käppi ja Faarao Pirttikangas picnic-konsertissa
18.8.2018 15:00 – 16:30 Musiikki

Pitkän linjan puhallinsoittaja Heikki ”Hepa” Halme, jouhikkotaituri Pekko Käppi ja multimuusikko Pekka ”Faarao” Pirttikangas tarjoavat musiikkituokion, jollaist

Kun improvisoivaa nykymusiikkia soittavat, erilaisen taustan omaavat muusikot kohtaavat yhteiskonsertissa, syntyy yllätyksellistä, jopa eksoottista vuoropuhelua. Sellaista on odotettavissa Seinäjoella elokuun 18. päivänä iltapäivän picnic-konsertissa. Pitkän linjan puhallinsoittaja Heikki ”Hepa” Halme, jouhikkotaituri Pekko Käppi ja multimuusikko Pekka ”Faarao” Pirttikangas tarjoavat musiikkituokion, jollaista harvoin kuulee.

Piittaamattomuus musiikillisista tyylikategorioista leimaa Hepa Halmeen musiikillista uraa. Tuo asenne on tehnyt hänestä monipuolisen soittajan ja säveltäjän. Musiikkitieteen opiskelun yhteydessä ovet avautuivat modernin ja kokeellisen elektronisen musiikin maailmaan. Klassiseen soittoperinteeseen hän tutustui aikaisemmin opiskellessaan huilunsoittoa. Halme muistetaan erityisesti 1980- ja 90-lukujen kulttibändeistä: jazzin katu-uskottavuuden tanssilattialle palauttaneesta Bullworkersista ja Cool Sheiks -yhtyeestä.

Jouhikkoja eli jouhikanteleita rakentava ja niitä virtuoosimaisesti soittava Pekko Käppi yhdistää soittimillaan perinnemusiikkia ja nykymenoa omaleimaisesti, eikä väliä, soittaako hän yksin tai vaikkapa isommissa kokoonpanoissa. Persoonallisesti soitintaa käsittelevä ja laulaen tekstejä tulkitseva Käppi uudistaa musiikkia vääjäämättä. 

Pekko Käpin kanssa duokeikkoja tekevä multimuusikko ja lauluntekijät Faarao Pirttikangas on tehnyt monipuolisen ja pitkän uran rockmusiikin marginaalissa. Musiikilliset innoittajat ovat erityisesti afroamerikkalaisen musiikin eri lajit, erityisesti blues. 

Halmen, Käpin ja Pirttikankaan Seinäjoen-konsertti tulee olemaan ainutlaatuinen kokemus. Trio soittaa Suomen suvessa klo 15 Irene Tureniuksen emännöimän talon pihamaalla os. Villenraitti 6. 

Konsertin järjestää Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho. Lippuja, à 15 €, voi varata puh. 050 5543964 tai 050 3651568. Konserttia tukevat Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahasto ja Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut.

Hinta

Liput: 15 €

Ennakkovaraukset puh. 050 5543964 tai 050 3651568 tai ylistarojazz@netikka.fi

Ilmoittaudu

Liput: 15 €

Ennakkovaraukset puh. 050 5543964 tai 050 3651568 tai ylistarojazz@netikka.fi

Käytä Google-kääntäjää

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa