huh 23

Isät ja pojat mieskuoron konsertti Soinin kirkossa

Isät ja pojat mieskuoron konsertti Soinin kirkossa
23.4.2017 15:00 – 16:00 Musiikki, Suomi 100

Noin tunnin mittainen konsertti, jossa kaksi kantaesitystä muu musiikki suomalaisten säveltäjien isänmaallista musiikkia.

Mieskuoro on projektiluontoinen. Se on kokoontunut harjoituksiin reilun vuoden ajan noin kerran kuukaudessa. Kuoro koostuu isistä ja pojista. Kuoro on enimmillään 15 henkilöä. Kuoron sisällä on myös oma kvartetti. Konsertti sisältää myös kvartetin ohjelmistoa.

Kantaesityksen Soinissa saa kanttori ja kuoronjohtaja Keijo Vätön mieskuorolle sovittamat ja opettaja Helena Viertolan sanoittamat puhuttelevat laulut Viimeiselle veteraanille ja Kirkkomaalla.

Musiikista tehdään äänite. Joulukuun alussa 2017 kuoromusiikki soi äänitteen kautta Soinin kirkkomaalla. Siihen tehdään kuvat kaatuneiden soinilaisten sotilaskuvista ja kuorolaisista video- ja kuvatallenteina. Esitys on mustavalkoinen.

Soinista kaatui tavallista enemmän nuoria miehiä taistelussa. Kirkonmäelle on kokoonnuttu ja kirkon kellojen äänen suuntaan on katsottu usein.  Siksi tapahtuma kirkossa tuntui heti luontevalle,  kun ohjelmaa ideoimme.

Tervetuloa läheltä ja kaukaa!

 

Hinta

Sotiemme veteraanit ovat kutsuvieraita. Muilta on pääsymaksu 10 e joulukuussa 2017 esitettävän multimedian kuluihin.

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa