mar 17 mar 19

Filmiä ja valoa -elokuvafestivaali Ylistarossa

Filmiä ja valoa -elokuvafestivaali Ylistarossa
17.11.2017 – 19.11.2017 Elokuva, Muut tapahtumat, Suomi 100

Elokuvafestivaali järjestetään Ylistarossa yhdennentoista kerran. Dokumenttielokuva Tammisunnuntai 1918 saa festivaalilla ensimmäisen julkisen esityksensä.

Filmiä ja valoa -elokuvafestivaali järjestetään Ylistarossa yhdennentoista kerran. Dokumenttielokuva Tammisunnuntai 1918 saa festivaalilla ensimmäisen julkisen esityksensä. Elokuvien tekijät alustavat yleisökeskusteluja ennen näytöksiä ja niiden jälkeen.  Festivaaliteema liittyy pääelokuviin ja se syntyy festivaalin järjestäjän ja muiden paikallisten kulttuuritoimijoiden ideoista. Festivaali tutustuttaa katsojat liikkuvan kuvan maailmaan ja elokuvalliseen ajatteluun. Festivaalilla voi katsoa ja analysoida Suomessa, muualla Euroopassa ja USA:ssa valmistettuja, normaaliohjelmistosta erottuvia näytelmä-, dokumentti- ja lyhytelokuvia. Klassikko- ja lastenelokuvalla on festivaalilla omat paikkansa. Samoin ammattimaisesti toteutetuilla paikalliselokuvilla. Festivaali synnyttää ideoita. Sen elokuvat voivat saada tutkimuksen alle sellaista paikallis- ja maakuntahistoriaa, jota ei ole vielä dokumentoitu. Esitämme festivaalilla 13–15 elokuvaa.

Esittelemme festivaalivieraat ja ohjelmiston syksyn aikana.

Hinta

Elokuvanäytösten lipunhinnat julkistetaan samanaikaisesti ohjelmiston kanssa.

Ilmoittaudu

Lippuja festivaalinäytöksiin voi varata ennakkoon sen jälkeen, kun ohjelmisto on julkistettu. Varatut liput voi lunastaa festivaalille saavuttaessa, kuitenkin viimeistään 15 minuuttia ennen näytöksen alkua.

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa