tou 19

Biohiiltä risuista - pesäkoloja maaperäeliöille

Biohiiltä risuista - pesäkoloja maaperäeliöille
19.5.2018 10:00 – 15:00 Koulutukset ja seminaarit, Muut tapahtumat

Jokilaakson matkailupuutarhan keväthulinoilla voi tutustua biohiilen polttamiseen risuista

 Lauantaina 19.5.2018 klo 10-15 ”Puutarhan ystävien keväthulinat” -tapahtumassa Jokilaakson matkailupuutarhassa Lapualla. Siiriläntie 3, 62100 LAPUA) JAMI Luonto- ja ympäristöala & Kestävät kylät Aisapari ry

Faktaa biohiilestä:

 Biohiileksi poltettaessa biomassan lämpötila nostetaan ilman happea 300–700 asteeseen. Raaka-aineeksi kelpaa kuiva orgaaninen aines: risut, olki, sahanpuru, hake, metsä- ja maatalouden sivuvirrat.

 Alkuaineet ja kemialliset yhdisteet, kuten ravinteet tai haitta-aineet sitoutuvat tehokkaasti biohiileen. Mikrobit ja pieneliöstö voivat paremmin biohiilellä rikastetussa maaperässä. Biohiileen voi ympätä ravinteita ja mikrobeja esimerkiksi kompostissa. Biohiili pidättää myös vettä, jopa viisi kertaa oman painonsa verran.

 Biohiili parantaa maaperän laatua, sillä se toimii kasvualustana maaperämikrobeille sekä pidättää vettä ja ravinteita kasveille käyttökelpoisessa muodossa. Biohiili on paljon huokoisempaa kuin esimerkiksi grillihiili. Biohiiligramman pinta-ala voi olla jopa tuhat neliömetriä. Biohiili toimii maassa maaperäeliöstön pesäkoloina. Erityisesti monivuotiset kasvit hyötyvät biohiilen maanparannusominaisuuksista.

 Nykyisen tietämyksen mukaan biohiili on paras tunnettu keino hiilen sidontaan maaperään. Kun biohiili haudataan maahan, hiili säilyy jopa tuhansia vuosia muuttumattomana ollen poissa hiilikierrosta. Biohiili toimii siis hiilinieluna eli hillitsee ilmastonmuutosta. Tonni biohiiltä vastaa 3,5 tonnia hiilidioksidia.

 

Tapahtumaan liitetty tiedosto

Biohiili2018_print-1-2.jpg

Hinta

Ilmainen sisäänpääsy
Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa