Aikidomies - dokumentiielokuvan ensi - ilta

Aikidomies - dokumentiielokuvan ensi - ilta
16.8.2018 18:30 – 20:30 Elokuva, Liikunta ja urheilu

Dokumenttielokuva Kontiaisten kylälle muuttaneesta luokanopettaja Kari pohjasniemestä, joka osti vanhan kyläkaupan ja rakensi sinne oman aikidosalin.

Kari Pohjasniemi, 5.dan shidoin, vietti elämänsä luokanopettajana Etelä – Suomessa. Juuret hänellä on kuitenkin Etelä – Pohjanmaalla. Kun eläkkeelle siirtymisen aika koitti, hän osti vanhan kyläkaupan Alavudelta Kontiaisten kylältä ja alkoi rakentaa sinne aikidosalia.

Dokumentin alussa kuljetaan pitkin ja poikin Alavutta, sillä sekä Karin että dokumentin tekijän isät olivat kauppiaita ja paikkaa vaihdettiin lähes vuosittain. Vähitellen tullaan Seinäjoelle, missä pojat tulivat tutuiksi Seinäjoen seudun yhteiskoulussa.

Molemmat valmistuivat myös luokanopettajiksi. Opettajuutta pohditaan ja mietitään Karin luokan taululla olevaa ohjetta: tee oikein, älä tee väärin.

Aikidosalin rakentaminen oli vaativa urakka. Siihen tarvittiin naapurin traktorin kompressoria purkutöihin sekä sikalan flektiä lämmitykseen. Vähitellen kaupan kylmävarasto kuitenkin muuttui viihtyisäksi saliksi.

Saunaa lämmitettäessä pohditaan aikidon filosofiaa ja mystistä ki – käsitettä ja mikä olisi hyvä suomalainen nimi harjoitussalille Shoo-lin-kan dojo ( ison männyn harjoitussali).

Kari opettaa aikidoa ympäri Suomea ja omalla salilla on pidetty treenejä useita vuosia, mutta vasta nyt Kontiaisten kyläläiset ovat huomanneet lähellä olevan mukavan harrastusmahdollisuuden. Dokumentissa seurataan vasta kaksi kuukautta sitten alottaneiden innokasta ryhmää.

Dokumenttielokuva on saanut Alfred Kordelinin säätiön Seinäjoen rahaston apurahan sekä Aikidomies – elokuvaan että 52 tankarunoa Seinäjoelta – projektiin. Tilaisuuden alussa nähdään muutama video tästä Pentti Syrjälän nettirunokirjasta. 

Ensi – illan jälkeen elokuva on katsottavissa osoitteessa tankaman.weebly.com.

 

Hinta

Ilmainen sisäänpääsy

Käytä Google-kääntäjää

Jaa tapahtuma sosiaalisessa mediassa